måndag 12 oktober 2009

Hos öranäsahalsdoktorn.

I juni fick Age rör i öronen. Han hade haft många öroninflammationer, hade mycket vätska bakom trumhinnona och hörde väldigt dåligt. För nån vecka sen var det dags för en ny ÖI och pga rören skulle han kollas extra hos Dr Russkij. Hon vilar inte på lagrarna den damen. Vips, så var ena röret ute, vips det andra "Diet sietter dåligt diet diär" (ni förstår konceptet). Tydligen var det heller inte tal om nya rör, trots att de var alldeles nödvändiga för tre månader sen. Och trots att diagrammet på högerörat inte vågade sig sådär fint utan istället var ett rakt streck. Jag uttryckte viss oro inför att talet inte förbättrats alls och VIPS kom det simultant från både doktor och sköterska:

Du ska inte oroa dig, snart kommer han att prata så fint så. Barn är olika.

Att de inte hörde Age prata under hela besöket och följaktligen inte borde kunna bedöma hans uttalsutvecklingsmöjligheter var skit samma. Att undertecknad råkar vara logoped och förmodligen vt mer om både velarisering och klusilering än de där båda, viftades bort. Och nästa person som säger att barn är olika kommer jag ha mycket mycket svårt att inte knäppa till på näsan.

Sen frågade jag om den där körteln bakom näsan, om den skulle tas bort och isåfall varför. Och när. Dr Russkij sa "röntgen röntgen" och hade sånär skickat en remiss där och då om jag inte hunnit säga att hans näsa redan var röntgad och att dr Russkij herself ringt oss om resultatet.

Om tre månader är det återbesök. Får se om hon minns oss då. Och hur bra Agestackaren hör då...

Inga kommentarer: