Viss kaksmet är så god att det krävs yttersta sinnesnärvaro och disciplin för att inte hämningslöst sleva i sig av den direkt ur bunken. Det bästa är att kakorna är minst lika goda. Tack för receptet ni västernärkingar.
Havre- och chokladbitskakor (ca 25 st)
200 g rumsvarmt smör
3 dl råsocker
2 ägg
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
200 g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker poröst i bunke.
2. Rör i ägg, salt, vaniljsocker och havregryn
3. Ta fram en annan bunke och blanda ihop mjöl och bikarbonat i den. Rör ner detta i smeten.
4. Grovhacka chokladen. (OBS: grovt!) Rör i.
5. Klicka ut mycket glest på bakplåtspapper. Kakorna flyter ut MYCKET. Jag skulle tippa att det optimalt bör vara ca 8 kakor på varje plåt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar