lördag 25 juli 2009

Ingen penisavund här inte


Age är tre år, och Ia är hans största idol och identifikationsobjekt. Om det är så att alla pojkar är genetiskt förprogrammerade att bara använda dockvagnar till att köra bilar i,och inte är biologiskt förmögna att uppskatta glitter och glamour vid tidig ålder, ja då är Age ingen pojke. Han ses ofta iklädd röda lackskor och hårspännen. På dagis (ursäkta, förskolan) orsakar detta beteende flackande blickar hos några ur personalen. De viskar försiktigt fram att han minsann mest leker med dockor och inte är så intresserad av att slåss med pinnar. Och har jag förresten nämnt att han på sitt treårskalas ville ha klänning? Ia var i full färd att plocka fram sina gamla avlagda när han ändrade sig och valde en lindrigt ren Byggare Bob-tröja istället. Age har också vid ett flertal tillfällen brutit ihop och snyftat (jag översätter nu till förståelig svenska): Jag vill ha en snippa! Jag vill ha en snippa NU! Vaginaavund alltså. Undrar just vad Freud skulle sagt om det.

Jag misstänker att Age inom en sorgligt snar framtid kommer inse det socialt inkorrekta i sitt beteende, och övergå till att gilla döskallar och fotbollar. Eller så kommer han följa sin linje och som nu växla mellan racerbilar och omvårdande lekar och högaktningsfullt, likt sin far, skita i vad folk (igen!) tycker. Eller så är han bög. Eller transsexuell. Eller kanske transvestit. Statistiskt sett är det inte så troligt. Och är inte det här själva tjusningen med barn: vi har inte en jävla aning om var de landar, och hur de blir. Hur gärna vi än vill tro att allt är förutbestämt.

3 kommentarer:

Den förvånade pappan sa...

Underbart inlägg! :-)

Karinko sa...

Tack du! Välkommen hit och trevligt att du kommenterar.

Nina sa...

Det "komiska" i det här är ju att om man som jag har (hade när hon var mindre iaf) en tjej som avskyr dockor, tycker rosa är hemskt, prinsessor är larviga och vägrar att ta på sig klänning eller kjol och ska bli lastbilschaufför när hon blir stor, så inte får man några kommentarer om att det skulle vara något konstigt....Men så fort en pojke gillar tjejgrejjer så har folk synpunkter....