måndag 13 juli 2009

Jordens godaste chokladbitskakor

(Har nån en bättre översättning av chocolate chip cookie, skriv gärna en rad)

Viss kaksmet är så god att det krävs yttersta sinnesnärvaro och disciplin för att inte hämningslöst sleva i sig av den direkt ur bunken. Det bästa är att kakorna är minst lika goda. Tack för receptet ni västernärkingar.

Havre- och chokladbitskakor (ca 25 st)

200 g rumsvarmt smör
3 dl råsocker
2 ägg
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
200 g mörk choklad

1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker poröst i bunke.

2. Rör i ägg, salt, vaniljsocker och havregryn

3. Ta fram en annan bunke och blanda ihop mjöl och bikarbonat i den. Rör ner detta i smeten.

4. Grovhacka chokladen. (OBS: grovt!) Rör i.

5. Klicka ut mycket glest på bakplåtspapper. Kakorna flyter ut MYCKET. Jag skulle tippa att det optimalt bör vara ca 8 kakor på varje plåt.

Inga kommentarer: